Hotell i Edinburgh

Sammenlign alle hotellnettsider

Hotell i Edinburgh

Billigste og beste hotell i Edinburgh

Bestehotell.no sammenligner 2952 hotell i Edinburgh. Bestill nå og få priser fra kun 93 kroner pr natt. Bestehotell.no sørger for at reisen og hotelloppholdet i Edinburgh blir både billig og bra.

   

map

hotell kartTrykk for å se kart

map
map

hotell kartTrykk for å se populære hotell

map

Spar penger på hotell2952 hotell, priser fra kun 93 kr!

 

   

KartikonetFinn hotell på kart over Edinburgh

 

 
 

Ting å gjøre i Edinburgh

Den skotske hovedstaden Edinburgh er en svært innholdsrik og vakker by, som du absolutt bør legge din neste ferie til. Med sine majestetiske klipper og historiske arkitektur vil byen ta pusten av de fleste. Som Storbritannias nest største turistby er det naturligvis rikelig med hotell i Edinburgh. Det kryr av flotte 4- og 5-stjerners hotell i sentrum av Edinburgh, og velkjente hotellkjeder som Choice og Marriot er naturligvis representert i storbyen. Det er i eller i området rundt gamlebyen at de fleste ønsker seg hotell, ettersom man da bor i gangavstand til de fleste severdigheter og opplevelser. Via vår søkemotor øverst på nettsiden kan du enkelt og raskt finne et bra og billig hotell i Edinburgh. Som en stor turistby er det mange hotell i Edinburgh, men i høysesongen fra mai til september (og spesielt på slutten av den) kan det være få ledige hotellrom i byen. Derfor er det viktig å bestille hotell i god tid – spesielt dersom man vil ha hotell i gamlebyen. De fleste luksushotellene ligger dog litt utenfor gamlebyen og i den nye bydelen, med gaten Princes Street som åsted for de flotteste hotellene i byen.

I Edinburgh vil man sjeldent kjede seg, og det er generelt mange historiske severdigheter her som er verdt å få med seg. Blant annet vil man få med seg det majestetiske Edinburgh Castle, dyreparken Edinburgh Zoo, Scotch Whisky Heritage Centre, Nasjonalmuseet i Skottland og Palace of Holyroodhouse – palasset til kongefamilien i Skottland. Du kan enkelt finne hotell i nærheten av disse severdighetene ved å bruke kartfunksjonen i søkemotoren.

Utesteder og restauranter i Edinburgh

Generelt så er innbyggerne i hele Storbritannia kjent for sin drikkekultur, og Edinburgh og Skottland er intet unntak. I den skotske hovedstaden ligger de fleste puber og barer i Rose Street, men også utenfor gamlebyen ligger det mange livlige nattklubber. Prøv deg også på en ekte skotsk whisky, som skottene er så stolte over. Når det gjelder mat i Edinburgh, så er det obligatorisk å spise den skotske nasjonalretten «haggis». Utover dette så ligger byens beste restauranter ofte i tilknytning til de beste hotellene.

Shopping i Edinburgh

Den mest livlige gaten i gamlebyen med shoppingmuligheter heter Royal Mile, og her selges typiske suvenirer og lignende. Når man skal shoppe «på ordentlig» så er det Princess Street i den nye bydelen som gjelder, og her finner man alt fra typiske motebutikker til luksusmerker og designere – der de fleste av disse ligger i motehuset Harvey Nichols.

Fakta om Edinburgh

Edinburgh har i underkant av 500 000 innbyggere, og er derfor en forholdsvis liten hovedstad i europeisk målestokk. Det er allikevel nesten 500 hotell i Edinburgh, som er en stor turistby. Valutaen i Edinburgh er britiske pund. Prisnivået på hotell, overnatting og bespisning i Edinburgh er lavere enn i Norge, men forskjellen er ikke veldig stor. Billige flybilletter til Edinburgh finner du på Momondo.com.
 

FlyplasserOmråderSeverdigheter & attraksjonerReiseguider