Hotell på restplass

Sammenlign alle hotellnettsider

Hotell på restplass

 

Hvert år legges det ut mange millioner hotellrom for salg, og mange av disse rommene blir aldri fylt opp. Hva gjør hotellene da? Jo de legger overskuddet ut på «restplass-salg». Dette har blitt en storindustri i seg selv og sørger for at hotellene klarer å fylle opp rommene. Dette er godt nytt for turister som kan nyte godt av billige hotellrom om de velger å bestille på restplass. Vi har laget en søkefunksjon som enkelt lar deg søke og finne beste hotell.

Spar penger på restplass

Ja det er fullt mulig å spare penger ved å bestille på denne måten. Ved å være litt strategisk kan du spare mange tusen kroner du heller kan bruke på selve turen. Hva med et luksuriøst hotell til halv pris? Vær obs på å sjekke prisen opp mot hva du ville betalt ved ordinærpris. Da mange hotell bruker ordet «restplass» for å lokke turister er det smart å kontrollsjekke at du faktisk får en rimeligere pris enn hva hotellet opererer med til vanlig. Du kan bruke vår søkefunksjon (på toppen av siden) til å sette alle hotellene opp mot hverandre, på denne måten er det enkelt å kontrollsjekke prisen.

Hvordan er det mulig?

Årsaken til at hotellene velger å legge ut hotellrom på restplass er at de ikke har mulighet til å fylle opp rommene. Om vi bruker sommerferien som eksempel vil det alltid være hotell som ikke er fullbooket. Fremfor å la hotellrommene stå tomme velger hotellene heller å sette ned prisen for å gjøre det mer attraktivt å booke et rom. Etter at bestilling av reise på internett ble vanlig på starten av 2000-tallet ble det også veldig mye lettere å estimere besøksvolum, noe som igjen bidro til at restplass-fenomenet blomstret. Om du har is i magen er det derfor fullt mulig å bestille billig hotell på restplass i nesten hele verden.

Hvorfor heter det restplass?

Det kalles restplass ettersom at du bestiller en plass som ligger på et «restmarked». Både hotellbransjen og flybransjen opererer med et overskuddsmarked av flybilletter og hotellrom de ikke klarer å selge ut. Derfor setter de ned prisen for å gjøre hotellrommet eller flyreisen mer attraktiv. BEetegnelsen gjør det enklere for deg å finne billige hotell og flyreiser, og med det bestille reise til en lavere pris. Vi synes dette er en fin ordning da det ganger både turister og hotellene.

 

 
 

Finn hotell på restplass

Kroatia - hotell
Kroatia
92540 hotell
fra
10 NOK
Kroatia - hotell
Tyrkia - hotell
Tyrkia
27915 hotell
fra
20 NOK
Tyrkia - hotell
Hellas - hotell
Hellas
52742 hotell
fra
74 NOK
Hellas - hotell
Mallorca - hotell
Mallorca
1 hotell
fra
0 NOK
Mallorca - hotell
Oslo - hotell
Oslo
332 hotell
fra
24 NOK
Oslo - hotell
Stavanger - hotell
Stavanger
146 hotell
fra
37 NOK
Stavanger - hotell
Trondheim - hotell
Trondheim
43 hotell
fra
37 NOK
Trondheim - hotell
Krakow - hotell
Krakow
0 hotell
fra
0 NOK
Krakow - hotell

 

 
 

Tips for billig hotell

Det er mange som tror at det er smart å bestille hotellrom så tidlig som mulig før avreise for å den beste pris, nye undersøkelser viser at dette ikke er tilfellet. Den laveste prisen oppnås når du bestiller 30 dager før avreise. Dette kommer av at hotellsidene justerer prisene basert på ulike faktorer, hvor det i snitt er billigst 30 dager før avreise. Ved å bruke søkeboksen på toppen av siden kan du enkelt finne hotell over hele verden. Vi sammenligner alle de store tjenestene, som f. eks Hotels.com, Expedia og Venere. Men husk på at det ikke lønner seg å bestille i lang tid før avreise. Ved å vente som beskrevet over vil du få hotellrom til restplass-pris. Under finner du oversikt over ulike land og når det er smart å bestille:

 

Spania: anbefalt å bestille 4–7 uker før avreise

Frankrike: anbefalt å bestille 2–5 uker før avreise

Italia: anbefalt å bestille 3–6 uker før avreise

Tyskland:anbefalt å bestille 3–4 uker før avreise