Hotell i Krakow

Sammenlign alle hotellnettsider

Hotell i Krakow

Hotell i Krakow
map

hotell kartTrykk for å se kart

map
map

hotell kartTrykk for å se populære hotell

map

Spar penger på hotell3725 hotell, priser fra kun 16 kr!

Billigste og beste hotell i Kraków

Krakow er den største turistbyen i Polen, og en historisk viktig by. Hit reiser man dersom man vil oppleve det som regnes som Polens kulturhovedstad, og viktige minner fra den seneste krigen. Blant annet så er de tidligere konsentrasjonsleirene i Auschwitz like utenfor Krakow en god grunn til at såpass mange reiser til Krakow. Det meste i Polen vil for nordmenn oppleves som billig – overnatting på hotell inkludert. Og som landets største turistby, så kryr det av hotell i Krakow. Det er i området rundt markedsplassen i hjertet av Krakow de fleste turister vil bo. Her ligger de beste hotellene, men også enklere hotell til svært gode priser. Vi hjelper deg med å finne det billigste og beste hotellet i Krakow. Du kan selv sammenligne priser og kvalitet på hotell i Krakow gjennom søkemotoren øverst på nettsiden. Vil man bo sentralt og i gangavstand til severdighetene, så er det hotellene rundt markedsplassen i Krakow som gjelder. Her finner man garantert et bra hotell, men i turistsesongen (mai til september) må man regne med å betale ekstra for overnatting. For øvrig så er sentrum av Krakow relativt kompakt, slik at hvis man ikke har noe imot å bruke beina så kan man fint finne et billig hotell litt utenfor gamlebyen.

 

 
 

KartikonetFinn aktuelle områder i Kraków

 

 

 

Ting å gjøre i Krakow

Krakow er en livlig by med et rikt kulturliv. Blant attraksjonene og severdighetene, så ligger mye av dette i gamlebyen og nært markedsplassen (derfor anbefaler vi hotell og overnatting her). Blant annet må man få med seg Mariakirken, Kleshallen, Nasjonalmuseet, Wawel Slott og Wawelkatedralen. Utover dette så vil også en tur til Auschwitz være obligatorisk for den historieinteresserte.

Utesteder og restauranter i Krakow

Det polske kjøkken har ikke gjort seg kjent internasjonalt for sine matretter, men heldigvis har de fleste restauranter i Krakow «turistvennlige» menyer med internasjonal meny. Spesielt i turiststrøket rundt markedsplassen kryr det av restauranter og puber. Samtidig forbinder mange vodka med Polen, og dette er faktisk så godt som nasjonaldrikken i landet. Med andre ord er det ofte god stemning på kveldstid i byen, og det er i hjertet av gamlebyen at de fleste barer, puber og nattklubber ligger. Skal man feste er derfor hotell i gamlebyen å anbefale.

Shopping i Krakow

Prisene i Polen har økt med årene, men for oss nordmenn vil det meste fortsatt oppleves som svært billig i Krakow – også shopping. Midt på markedsplassen ligger Kleshallen, og her har man et gigantisk utvalg av klær- og motebutikker. Utover dette så ligger de fleste og beste butikkene og shoppingmulighetene på eller i nærheten av markedsplassen/gamlebyen.

Fakta om Krakow

I Krakow bor det nesten 800 000 mennesker, noe som gjør at Krakow er den andre største byen i Polen. Det regnes som kulturhovedstaden i landet, og er med over 7 millioner turister/årlig den største turistmagneten. Prisnivået i Krakow vil oppleves som lavt for nordmenn. Norwegian flyr deg direkte til Krakow fra flere norske byer, og flybillettene er ofte billige.