Hotell i Longyearbyen

Sammenlign alle hotellnettsider

Hotell i Longyearbyen

Hotell i Longyearbyen
map

hotell kartTrykk for å se kart

map
map

hotell kartTrykk for å se populære hotell

map

Spar penger på hotell17 hotell, priser fra kun 49 kr!

Billigste og beste hotell i Longyearbyen

Longyearbyen regnes som hovedstaden på Svalbard, og på øya i det nordlige Atlanterhavet bor det drøye 2000 fastboende. Longyearbyen og Svalbard er først og fremst et turistmål på grunn av den spektakulære naturen som råder på øya, med alt fra isbjørner til isbreer og kajakkpadling i spektakulære omgivelser. Det er begrenset med hotellrom og hotell i Longyearbyen, slik at man gjerne må bestille oppholdet i god tid. Totalt finnes det et par titalls hotell og motell i Longyearbyen, der standarden på de fleste er forholdsvis enkel – men også kjente kjeder med luksushoteller som Radisson Blu og Scandic har etablert seg i Longyearbyen. Gjennom søkemotoren øverst på nettsiden kan du sammenligne priser og finne beste hotell i Longyearbyen. Svalbards hovedstad byr på både enkle moteller samt 4-stjerners luksushoteller fra de store hotellkjedene. Longyearbyen kan du besøke både på sommerstid og vinterstid, med ulike aktiviteter og severdigheter mellom sesongene. I stedet for hotell kan vi også anbefale leilighet i byen dersom man er mange som reiser sammen, og hvis man vil spare penger på oppholdet så er det enklere hotell med bed & breakfast som gjelder. Les mer om Longyearbyen her.

 

 
 

KartikonetFinn aktuelle områder i Longyearbyen

 

 

Ting å gjøre i Longyearbyen

Avhengig av om du besøker Longyearbyen på sommeren (juni til august) eller på vinteren, så vil man kunne gjøre ulike aktiviteter. Vinterstid er det ting som isbjørnsafari, kjøring med hundeslede, utforsking av isgrotter og middag i villmarken som gjelder. På sommerstid kan man kose seg med kajakkpadling, fotturer i høyden, safari på ATV og plukking av fossiler. Man skal altså være glad i natur og vil tilbringe mye tid utenfor hotellet når man er turist i Longyearbyen.

Utesteder og restauranter i Longyearbyen

Longyearbyen er nok ikke førstevalget for den som reiser utenlands for å feste, men det finnes definitivt mye god mat i byen. Ifølge TripAdvisor finnes det 16 restauranter på øya, med alt fra tradisjonell norsk mat til sushi og tapas. Mest anbefalt er restauranten og kafeen Huset. Det finnes også flere typiske brune puber i byen, og det meste i Longyearbyen ligger såpass sentralt at du ikke behøver å bekymre deg alt for mye for beliggenheten til hotellet.

Shopping i Longyearbyen

Svalbard og Longyearbyen er definitivt ikke noen god shoppingdestinasjon. Her finner man en rekke klesbutikker, men først og fremst er det sportsklær- og utstyr som er i fokus. Siden Svalbard ikke må betale toll og moms på varer, så kan man gjøre noen kupp her. Men utvalget av butikker er altså relativt labert i Longyearbyen.

Fakta om Longyearbyen

Gruvedrift har i alle år vært grunnen til at Svalbard har vært interessant, og øya har vært under norsk styre siden et norsk gruveselskap kjøpte opp tettstedet Longyearbyen i 1916. Majoriteten av de 2000 fastboende i Longyearbyen er norske, men totalt er over 40 nasjonaliteter representert, og hvem som helst kan bosette seg på øya. Som turist vil du bli tatt godt imot på Svalbard og i Longyearbyen, og du kan se frem til et unikt opphold på et fantastisk sted.

 

FlyplasserSeverdigheterReiseguider