Hotell på Kypros

Sammenlign alle hotellnettsider

Hotell på Kypros

Hotell i Kypros

 

Kypros er den tredje største øya i Middelhavet, og en av de mest populære reisemålene i den østlige delen av havet. Til Kypros reiser man dersom man vil kombinere en typisk sydenferie med soling på stranden og bading i bassenget på hotellet med frodig natur, historiske severdigheter og et fantastisk natteliv. Kypros er en forholdsvis stor øy med hotell på alle deler av øya, med alt fra dedikerte familiehotell gil luksushotell med maksimal komfort. De fleste nordmenn velger hotell i Ayia Napa, ettersom byen er tilpasset både for barnefamilier samtidig som den har øyas beste natteliv. Andre populære destinasjoner på Kypros er Fig Tree Bay og Nikosia.

Billigste og beste hotell på Kypros (anbefalte hotell)

Vi sammenligner og finner beste priser for de beste hotellene på Kypros – uansett hvor på øya du ønsker hotellrom. Her finner man flotte hotell med 5 stjerner og all inclusive, men også billige hotell med bed & breakfast. Beliggenhet, sammen med tidspunkt på året (høysesongen på Kypros er fra mai til september), avgjør som regel prisen på hotellet. En enkel huskeregel er at jo nærmere hotellet ligger strandkanten, jo dyrere vil det være. Ønsker man ikke å bo på hotell i livlige Ayia Napa, så kan vi anbefale de mindre byene Pafos og Polis med sine mange flotte og luksuriøse hotell.
 

KartikonetFinn aktuelle områder i Kypros

Søk eller bruk sorteringsfunksjonen

 

 

FlyplasserOmråderSeverdigheter & attraksjonerReiseguider

Ting å gjøre på Kypros

Foruten om de obligatoriske «sydentingene» man kan gjøre på Kypros, inkludert solslikking, bading, vannsport og paraplydrinker, så finnes det mange spennende severdigheter og attraksjoner som man ikke vil gå glipp av. Blant annet så anbefales en titt på det over 900 år gamle Kykkos-klosteret, Lasarus-kirken og moskeen Hala Sultan Tekke. Det finnes naturligvis en festning på Kypros også, som heter Limassol og ligger midt i byen med samme navn. Bruk kartet i søkemotoren for å se avstanden fra severdigheter til hvert enkelt hotell på Kypros.

Utesteder og restauranter på Kypros

Som en stor turistøy så vil du finne restauranter på nærmest hvert eneste hjørne i samtlige byer på Kypros. De fleste hotell har også egne restauranter, ofte med frokost inkludert. Maten preges i stor grad av fersk sjømat, men internasjonale restauranter har også tatt over store deler av øya. Når det gjelder festing og natteliv på Kypros, så er Ayia Napa det desidert beste alternativet. Ungdommer i starten av 20-årene reiser hit hver eneste sommer for å feste, der nattklubbene ligger på rekke og rad. Hotell i Ayia Napa er derfor obligatorisk om man skal feste på Kypros.

Shopping på Kypros

Kypros er et heller dårlig alternativ for shoppere, selv om prisnivået generelt er lavt. Mye som selges er typiske kopier av kjente merkevarer, som holder langt dårligere kvalitet. Men på de ulike markedene kan man finne mye spennende, som ofte er håndlaget. I hovedstaden Nicosia ligger det en del større og moderne kjøpesentre.

Fakta om Kypros

På Kypros bor det drøye 850 000 innbyggere, og siden øya ble uavhengig fra Storbritannia i 1960 har den vært et attraktivt reisemål for charterturer for europeere. Prisnivået på Kypros er forholdsvis billig, og både hotell og flybilletter kan man få billig dersom man er tidlig ute. Befolkningen på Kypros har for lenge siden innfunnet seg med at Kypros er en turistdestinasjon, slik at man som turist absolutt vil føle seg velkommen her.

Alle byer på Kypros

   
AchnaKaimakliOmorphita
Aglandjia (English: Agland-ja)KakopetriaOrmidia
AgrosKalavasos;Oroklini
AkakiKalopanagiotisOrounta
AkanthouKampiaPachna
AmargetiKambosPalaichori
AkrotiriKantouPanagia
AmathousKapedesPano Lefkara
AnaritaKato LefkaraParalimni
Apostolos AndreasKeliaPedoulas
ArgakiKelokedaraPegeia
AssiaKilaniPera Orinis
AsinouKissonergaPera Pedi
AskasKitiPera Chorio
AstromeritisKophinouPeristerona
AthienouKokkinaPhyti
Ayia MarinaKormakitisPissouri
ArminouKornosPlatanistasa
Ayia MarinoudaKornokiposPlatres
Ayia NapaKoukliaPolis
Ayia VarvaraKythreaPolitiko
Ayia TriasKyperountaPomos
Ayioi TrimithiasLagouderaPotamos tou Kambou
Ayios DometiosLambousaProtaras
Ayios SozomenosLapithosPsimolofou
BellapaisLatsiaPyla
BuffaventoLefkaPyrgos
Kalo Chorio (Çamlıköy)LefkonikoRizokarpaso
ChirokitiaLeonarissoSilikou
ChlorakaLouroujinaSotira, Famagusta
DaliLimnitisSotira, Limassol
Dasaki tis AchnasLythrangomiStrovolos
DeryneiaLythrodontasTemplos
DrousiaMalountaTrikomo
DhefteraMammariTroulloi
DhekeliaMandria (Limassol)Tsakistra
Episkopi, LimassolMandria (Paphos)Tseri
ErgatesMaroniTymvou
EvrychouMathiatisXeros
GalataMenikoXylofagou
GerakiesMia MiliaXylotymbou
GeriMiliaVasilikos
GerolakkosMilikouriVarosha
GeroskipouMiliouVavla
GialousaMorphouVouni
GiolouMoutoullasVretsia
IdaliumNataVrysoules
IniaOikosZodia
Zygi