Hotell i Athen

Sammenlign alle hotellnettsider

Hotell i Athen

Hotell i Athen
map

hotell kartTrykk for å se kart

map
map

hotell kartTrykk for å se populære hotell

map

Spar penger på hotell3907 hotell, priser fra kun 85 kr!

Billigste og beste hotell i Aten

Athen er en mystisk og spennende storby som enhver med et snev av eventyrlyst bør vurdere en ferie til. Populære steder å bo på hotell i Athen er i nærheten av Syntagmaplassen og i det som kalles for gamlebyen i Athen. Førstnevnte er det optimale valget for den som vil bo på et flott og bra hotell, ettersom de fleste 4- eller 5-stjerners hotell i byen holder hus her. Også ganske sentralt i forhold til attraksjoner og severdigheter er gamlebyen i Athen (Plaka), der hotellene er noe rimeligere. En typisk turist vil som regel velge hotell i sistnevnte bydel. Bruk vår søkemotor for å sammenligne standard og priser på hotell i Athen. Resultatene kan du selv sortere etter kriterier som kvalitet, brukeranmeldelser eller pris. Generelt så er overnatting på hotell i Athen svært mye rimeligere enn i Norge, men i turistsesongen (mai til september) så må man regne med at hotell er noe dyrere. Vil man bo billig, men samtidig sentralt, så anbefaler vi et av de mange motellene (eller et hostel) som ligger så godt som midt i sentrum. Under her kan du se en liste over hvilke hotell vi anbefaler i Athen.

 

 
 

KartikonetFinn aktuelle områder i Aten

 

 

 

Ting å gjøre i Athen

Athen er en svært spennende by, og spesielt dersom man er interessert i historie. Den greske hovedstaden har svært mange godt bevarte minner fra den greske mytologien, som det gamle tempelet Akropolis, tempelet Olympeion, det nasjonale arkeologimuseet og Benaki Museum. Andre ting som anbefales er en tur til Lykavittos – byens høyeste punkt – og den zoologiske hagen i Athen. Bruk kartet i søkemotoren for å finne hotell i nærheten av disse severdighetene.

Utesteder og restauranter i Athen

Festing i Athen kan være både spennende og moro, selv om man må regne med enkelte kulturforskjeller på enkelte utesteder. De fleste barer og nattklubber ligger i Psiri- og Plaka-distriktene av Athen, slik at hotell i nærheten av her anbefales dersom formålet med reisen er å feste. Når det gjelder restauranter i Athen, så smaker gresk mat best her. Prøv derfor gjerne en tradisjonell, gresk restaurant, eller utfordre smaksløkene (og lommeboken) på en av byens flottere restauranter. Disse finner du som regel i tilknytning til byens beste hotell.

Shopping i Athen

Når det gjelder shopping, så er nok ikke Athen det beste alternativet. Mye her er importert og koster derfor tilsvarende som i andre land, men gull og lokalproduserte varer kan man gjøre kupp på. Athen har ingen utpreget shoppingdel, men for turister så er det gamlebyen Plaka som gjelder med sine trange gågater og mange butikker.

Fakta om Athen

Athen er hovedstaden i Hellas, og har i overkant av 3 millioner innbyggere. Takket være sin innholdsrike historie så har turistene strømmet til Athen i mange tiår, selv om de greske badeøyene nok er enda mer populære reisemål. Valutaen i Hellas er euro, og prisnivået er generelt en god del lavere enn i Norge. Du får billige flybilletter til Athen, og både SAS og Norwegian flyr direkte fra Norge.